5.9.07

Κ. Λαλιώτης προς Θ. Ρουσόπουλο...

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007

Από Κώστα Λαλιώτη
Προς Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Κοινοποίηση:
κ. Λευτέρη Ζαγορίτη
Γραμματέα Κ.Ε. Νέας Δημοκρατίας


Αγαπητέ Θεόδωρε,

Μένουν μόλις 11 μέρες πριν από τις εκλογές, οι οποίες κατά γενική ομολογία χρονικά συμπίπτουν με μία κρισιμότατη για την Ελλάδα και τους Έλληνες συγκυρία.

Σε μια ανοιχτή, σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία οι εκλογές σηματοδοτούνται από τα προγράμματα, τις θέσεις και τις δεσμεύσεις των Κομμάτων, μέσα σε ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου, οριοθετήσεων και αντιπαραθέσεων.

1. Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως, εδώ και αρκετούς μήνες, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, όπως και με τους Πολίτες, σε κάθε Νομό και Πόλη, διαμόρφωσε ένα εναλλακτικό και ανανεωμένο Πρόγραμμα.

Ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα με αξιόπιστες προτάσεις, με ιεραρχημένες προτεραιότητες, με συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κάθε πτυχή, που αφορά τη χώρα και την κοινωνία μας.

Αυτό το πρόγραμμα την Κυριακή 9/9/07 θα μοιραστεί ως Ειδικό Ένθετο στις μεγάλες εφημερίδες σε 1.500.000 οικογένειες.

Με αυτό τον τρόπο κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα μπορούν είτε να κρίνουν και να αξιολογήσουν θετικά, είτε να κρίνουν και να διαφωνήσουν, είτε να συμφωνήσουν και να ταυτιστούν με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Ηπείρου, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Καστοριάς και σε άλλους Νομούς, όπου θα διακινηθεί ως Ειδικό Ένθετο το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Αποκατάσταση, την Ανασυγκρότηση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

2. Πιστεύω ότι σ΄αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Δημοκρατία στη χώρα μας θα προχωρούσε πολλά βήματα μπροστά, εάν είχε και η Ν.Δ. εγκαίρως καταθέσει το πρόγραμμά της, για τη διεκδίκηση της ψήφου του Ελληνικού λαού, ενόψει των Εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση με την σημερινή επιστολή μου σε «παρακαλώ, προσκαλώ και προκαλώ» να μου στείλεις τόσο το πρόγραμμα της Ν.Δ. με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις της, όσο και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Δεν σου κρύβω ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα μας βοηθούσε σημαντικά στο να κρίνουμε τις διαφορές και να συγκρίνουμε κατ΄αντιπαράθεση τις θέσεις, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ με τις αντίστοιχες της Ν.Δ. σε κάθε τομέα.

3. Έχω την αίσθηση ότι και οι Έλληνες Πολίτες το ίδιο ζητούν και απαιτούν από τη Ν.Δ., από ένα κόμμα, που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Σ΄αυτό το σημείο σου επισημαίνω με έμφαση ότι και τα άλλα Κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού στις εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, έχουν καταθέσει δημοσίως και διακινούν με κάθε τρόπο τις Διακηρύξεις και τα Προγράμματά τους.

4. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα το μόνο Κόμμα που έχει «λάμψει δια της απουσίας του» και δεν έχει καταθέσει επισήμως και δημοσίως το Πρόγραμμά του είναι το Κόμμα της Ν.Δ.

Εύχομαι και ελπίζω μέσα στις επόμενες μέρες να αποστείλετε προς τον Ελληνικό Λαό, και κατ’ επέκταση και στο ΠΑΣΟΚ, ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα της Ν.Δ., όπως και το Σχέδιο σας για την Ανασυγκρότηση στις πυρόπληκτες περιοχές.

Διαφορετικά αν δεν συμβεί αυτό είναι πασίδηλο ότι η άρνηση της Ν.Δ. να δεσμευτεί με ένα πρόγραμμα ταυτίζεται με μια υπαρκτή «κρυφή ατζέντα» για τα κρίσιμα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

5. Τέλος, σου εκφράζω τη λύπη μου για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή και κατά συνέπεια και για τη δική σου επιλογή να εγκαταλείψεις με τόσο «άδοξο τρόπο» την καθημερινή ενημέρωση των Δημοσιογράφων, όλων των Μέσων Ενημέρωσης στο Ζάππειο.

Θεωρώ ότι δεν ήταν και δεν είναι μία σοφή απόφαση ενός Αρχηγού και του Εκπροσώπου του. Και τούτο γιατί η «απουσία» ποτέ δεν προάγει έναν ανοιχτό γόνιμο διάλογο και μία αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και προγραμμάτων με επιχειρήματα και με στοιχειοθετημένες αναφορές σε γεγονότα και αλήθειες μπροστά στον Ελληνικό Λαό.

Έχω την αίσθηση ότι μέσα στις επόμενες μέρες ίσως καταλάβετε το λάθος σας και ίσως να μετανιώσετε για την απόφασή σας.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της επιστροφής σου θα είναι ανοιχτός προς το Ζάππειο, ασφαλώς μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, γιατί μόνον μέχρι τότε θα διαθέτεις την ιδιότητα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Προσωπικά αναμένω, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες Πολίτες, στις επόμενες μέρες και πάντα πριν από τις Εκλογές, τόσο το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Ν.Δ., όσο και την επιστροφή σου στο Ζάππειο, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Φιλικά,
Κώστας Λαλιώτης

Υ/Γ. Σου αποστέλλω τα εξής Έντυπα:
α. «Το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΠΑΣΟΚ»
β. «Οι ΝΕΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ»
γ. «Το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών»

2 σχόλια:

sealover94 είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΝΤΟΥ!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :

http://img210.imageshack.us/img210/382/highvi9.jpg

webcn είπε...

greekelections.blogspot.com