20.9.07

Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και αιώνια...

Ο Ναπολέων έλεγε ότι "η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και αιώνια". Ο Ελληνικός λαός το αποδεικνύει περίτρανα. Είναι θαύμα (ελληνικό) πως μπορεί μια κυβέρνηση των κουμπάρων, των ομολόγων, των ζαρντινιέρων και των ασύμμετρων απειλών, μια κυβέρνηση που έκαψε την Ελλάδα να επανεκλέγεται. Πως γίνεται αυτό το 41.8% να εμπιστεύεται και πάλι τους ανίκανους, τους ψεύτες, τους ληστές και τον υποκριτή πρωθυπουργό τους;

Είναι απλό: δεν τους εμπιστεύεται. Η ΝΔ κέρδισε μετά βίας την αυτοδυναμία με τα ρουσφέτια και τα βολέματα. Υπάρχει ένα ποσοστό "Ελλήνων" που έχει συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ βολεύει "τα δικά της παιδιά", οπότε φρόντισαν να προσκολληθούν σε αυτήν.

Πόσο θλιβερά είναι αυτά τα άτομα αλήθεια; Πόση έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτοσεβασμού, ήθους ώστε να γλύφουν υποψήφιους βουλευτές για μια 8μηνη σύμβαση; Για μια θέση 500 ευρώ στο Δήμο. Λες και το 8μηνο ή με τα 5 κατοστάρικα σώθηκαν. Αλήθεια τόσο ηλίθιοι είναι που δε βλέπουν ότι με ΝΔ θα παίρνουν 500 ευρώ και θα πληρώνουν 1500 σε φόρους;!

Τι να πει κανείς για το αυτό το 5.5% που εγκατέλειψαν το δικομματισμό για να διαμαρτυρηθούν και πήγαν στο ΚΚΕ και στο Συνασπισμό. Αυτή έδωσαν τη νίκη στη ΝΔ. Αν ονειρεύονται ως εναλλακτικό του δικομματισμού μια διασπασμένη και αδύναμη κεντροαριστερά και μια ΝΔ που θα παίρνει σε κάθε εκλογές την κυβέρνηση εξαιτίας της ηλιθιότητας της αριστεράς, τότε τι να πω; Απλά κάνουν πλάτες στη Δεξιά! Και επομένως αντιλαϊκή πολιτική.

Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν. Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου όσο υπάρχει η Δεξιά στην Ελλάδα, ενωμένη, ως ισχυρός πόλος η λύση είναι μία και μόνο: ένας αντίπαλος ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κεντροαριστερά.

Ο Αλαβάνος συνεχίζει να φέρεται έξυπνα. "Ξέρουμε ότι είναι δοκιμή", είπε. Το δε ΚΚΕ στον κόσμο του. Νομίζει ότι το 2.5% που πήρε από το ΠΑΣΟΚ είναι προλετάριοι που ξύπνησαν.

"Θα κινηθούμε και μετά τις εκλογές ενωτικά", είπε ο Αλαβάνος. Αναρωτιέμαι αν δεν έπιανε αυτοδυναμία η ΝΔ (που λίγο ήθελε, μόλις 2 βουλευτές της την εξασφαλίζουν), αν θα έκανε συνεργαζώταν ("ενωτικά") με το ΠΑΣΟΚ. Αν όχι, θα έδειχνε ότι κι αυτός κάνει πλάτη στη Δεξιά. Και στις επόμενες εκλογές θα ξεφούσκωνε το 5% όπως έγινε το 1996.

Και αφού περιλάβαμε όλους τους ηλιθίους, δεξιά και αρίστερά, πάμε τώρα και στους ηλιθίους του κέντρου. Στο ΠΑΣΟΚ. Μα νομίζουν δηλαδή ο Βενιζέλος και οι γελοίοι που έπεσαν με τα μούτρα να τον στηρίξουν (πλην του Λοβέρδου όλοι άλλοι καμμένα ήδη χαρτιά) ότι ο κόσμος πιστεύει ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα αρχηγού;

Δηλαδή ο μπουχέσας (aka Καραμανλής) που έτρωγε 8 χρόνια τη σκόνη του Σημίτη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία (και με το που έπεσε το ΠΑΣΟΚ και ανέβηκε η ΝΔ ξαφνικά έγινε ο καταλληλότερος) ήταν πρόβλημα για τη ΝΔ; Τότε γιατί τον ανέχτηκαν 8 χρόνια υπομονετικά μέχρι να πάρει τις εκλογές και τώρα τον έχουν θεοποιήσει κιόλας;

Αυτές οι εκλογές χάθηκαν εξαιτίας των ομαδούλων και όχι του Παπανδρέου. Οι ύαινες της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ροκανίζουν την καρέκλα του Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, γιατί ξέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ ενός Παπανδρέου, ομαδούλες και λαμόγια δεν έχουν θέση.

Λυπάμαι πολύ, γιατί η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Το 2013 τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στερεύουν. Και ήδη η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να απορροφήσει το Γ' ΚΠΣ (μόλις 66% απορροφητικότητα). Η νέα, αδύναμη, κυβέρνηση της ΝΔ των 152 βουλευτών είναι βέβαιο ότι δε θα τολμήσει καμία ρυζική αλλαγή. Η κατάσταση με μια κυβέρνηση που παραπέει και μια χώρα ακυβέρνητο καράβι θα συνεχιστεί μέχρι την τελική πτώση του Καρμανλή.

Και η Ελλάδα δε θα χάσει μόνο χρόνο, δε θα χάσει μόνο το Δ' και τελευταίο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Αλλά θα χάσει και μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Να εξομοιωθούν οι ελληνικοί θεσμοί με τους ευρωπαϊκούς. Στην Ολλανδία μένω και βλέπω ότι όλα όσα πρότεινε ο Παπανδρέου στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι θεσμοί που ήδη δουλεύουν χρόνια στην Ολλανδία και γενικά στη Β. Ευρώπη με επιτυχία.

Αλλά οι Έλληνες επέλεξαν ρήτορες (Καραμανλής, Αλαβάνος) που κάνουν πλάτες σε ληστές (ομόλογα, γαλάζιες συνεντεύξεις, ασύμμετρες απειλές) αντί ενός σοβαρού Ευρωπαίου πολιτικού με σύγχρονο ευρωπαϊκό όραμα, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλλά όπως είπε και ο Αϊνστάιν: "Δύο πράγματα μόνο είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν".

Από τον Me lene Giorgo