21.7.07

Να γιατί καίγονται τα δάση μας!


Με αποδείξεις για τους καχύποποτους και τους πονηρούς.... από το site της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας (www.onned-korinthias.gr)

Να γιατί καίγονται τα δάση μας! Να γιατί δεν υπάρχει σωστός συντονισμός! Γιατί κάθε υπουργός θεωρεί σημαντικά μόνο τα ζητήματα που… άπτονται του υπουργείου του!!!!!

Πρώτη κίτρινη κάρτα:

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας (Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007):

«Σας είχαμε ενημερώσει ότι η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας ετοιμάζει κάτι πολύ καλό. Σήμερα λοιπόν, 18 Ιουλίου, γίνεται η εκδήλωσή μας, στις 20.30 στο εξοχικό κέντρο "Καμαρέτα" στο Χιλιομόδι. …… Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας στις 8/7/2007 επιβεβαίωσε την παρουσία του στην εκδήλωσή μας εκτός σοβαρού απροόπτου που θα άπτεται των υπουργικών του καθηκόντων. ……»

Σοβαρά απρόοπτα είναι μόνο όσα άπτονται των υπουργικών του καθηκόντων; Δεν είναι υπεύθυνος για τίποτε άλλο; Μόνο για το υπουργείο Δικαιοσύνης; Αίσχος!!!

Αντί όλοι οι υπουργοί και όλη η κυβέρνηση να δουλεύουν σκληρά για τον συντονισμό των προσπαθειών στην κατάσβεση των πυρκαγιών… ο κάθε υπουργός τραβά τον δρόμο του. «Πολύδωρα και Παυλόπουλε, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Οι πυρκαγιές δεν άπτονται των καθηκόντων μας».


Δεύτερη κίτρινη κάρτα:

Μετά την εκδήλωση, και αφού έγινε ο χαμός, γράφουν σε δελτίο τύπου τους (Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007):

"..... Δεν χρειάζεται να αναφέρω τη θέση και τη στάση όλων των στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας για αυτά τα τραγικά γεγονότα. Οφείλω όμως να σας πληροφορήσω ότι σε αυτή την εκδήλωση ανακοινώθηκε δημοσίως η δέσμευση μας για να ξεκινήσει με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ, τοπικών παραγόντων, άλλων πολιτικών νεολαιών, νέων ανθρώπων και όσων επιθυμούν η προσπάθεια αναδάσωσης της καμένης γης.
…………………»

Μας δουλεύουν και από πάνω. Αντί να σηκωθούν, να διαλύσουν την εκδήλωση και να τρέξουν τα «παλικάρια» της ΟΝΝΕΔ να βοηθήσουν στην κατάσβεση… αποφάσισαν να κάτσουν, να γλεντήσουν και… κατόπιν εορτής να… κάνουν αναδάσωση σε αυτά που καιγόντουσαν εκείνη την στιγμή!!!!!

Με άλλα λόγια «Ας γλεντήσουμε, ας καούν, και τα αναδασώνουμε μετά»!

Δύο κίτρινες κάρτες μας κάνουν μια κόκκινη…

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ!

ΕΞΩ!

7 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μη φας, θα φάμε γλάρο. Άκουσα ότι ο Γιωργάκης που έκανε το συνέδριο της Σύμης στην Πάρο (!!!) για να μην χάσει τις διακοπές του, θα ανακοινώσει ότι τώρα και ο υπουργός δικαιοσύνης στην πράσινη κυβέρνησή του θα είναι πυροσβέστης όταν χρειάζεται. Γιατί ως γνωστών... φτύνοντας σβήνουμε φωτιές!!!

antinds είπε...

Φίλε Βασίλη,
Ο "Γιωργάκης" όπως τον λες, δύο φορές διέκοψε το πρόγραμμά του (μία στην Σοσιαλιστική Διεθνής και μία στο Συμπόσιο της Σύμης) για να βρεθεί κοντά σε αυτούς που παλεύουν με τις πυρκαγιές.
Ο "Κωστάκης" σου, τί έκανε...;
Μη μου πεις ότι του έφταναν οι εισηγήσεις των συνεργατών του και έβγαζε από εκεί συμπεράσματα για τις καταστροφές...

mariomech είπε...

Φίλε Βασίλη,

1)από όσα καταλαβαίνω μιλάς για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Να σου θυμίσω λοιπόν ότι η θεσμική αυτή θέση δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το συντονισμό της δασοπυρόσβεσης, καθώς αυτό, με λαΐκή εντολή το έχουν αναλάβει κάποιοι άλλοι: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

2) ... και στη Σύμη, μια χαρά διακοπές θα κανε ο άνθρωπος αν αυτό είναι το ζητούμενο. Ακριβώς όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Αλλά πέρα απ' αυτό, εσύ αυτό βρήκες να σχολιάσεις όταν υπουργός της κυβέρνησης παρίστατο σε κομματική εκδήλωση λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα, χωρίς να νιώσει καμμία ανάγκη να πάει έστω στο μέτωπο της φωτιάς, τουλάχιστον από φιλότιμο, τη στιγμή που έχει καεί φέτος ήδη τόση έκταση όση δεν κάηκε τόσα και τόσα χρόνια μαζί???

3) Πράγματι, τις φωτιές δεν τις σβήνουμε φτύνοντας, όπως δεν τις σβήνουμε χωρίς νερό, χωρίς να έχουμε ήδη προσλάβει προσωπικό, ή με σπασμένους κρουνούς. Επί ΠΑΣΟΚ και Φούρλα (δεξιός είναι ο άνθρωπος...) στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, τι από αυτά εσύ, που πρέπει να σαι και μεγαλύτερος, θυμάσαι?

Συμπερασματικά:
... δίκιο έχεις, δε θα φάω!
Δε θα φάω στη μάπα το δεξιό ιδεολόγημα "όλοι ίδιοι είναι" ή "ο μεσαίος χώρος (ποιόςςς???) δεν ανέχεται όξυνση και πόλωση". ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Όποιος δεν το θυμάται, ας ζητήσει στις πιο απλές περιπτώσεις, από ένα φοιτητή (αναδιάρθρωση προς ιδιωτικοποίηση - υποβάθμιση - περιστολή ελευθεριών), ένα μαθητή (νοθεία Πανελλαδικών), ένα νέο εργαζόμενο (διαπραγμάτευση ΕΓΣΣΕ, αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων) να του εξηγήσει.

φιλικά,
Μάριος Χρυσοβέργης

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Αγαπητοί bloggers,

διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ σας και όσα γράφετε για την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη σας αλλά θα σας παραθέσω 2 γεγονότα ώστε να τα αξιολογήσετε καθώς φυσικά δεν πρόκειται να βγούν σε κανένα δελτίο ειδήσεων.
1ον : Είναι προφανές ότι όλο το θέμα έχει έναν και μόνο στόχο τον Υπουργό Δικαιοσύνης και κανέναν άλλο. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ο ίδιος έδωσε τη μάχη του μαζί με τους κατοίκους και μάλιστα κατηγορήθηκε από το Νομάρχη Αχαΐας ότι λειτούργησε ως μέσο για περισσότερα αεροπλάνα στην Κορινθία.

2ον : Αν σας ενδιαφέρει και αν έχει κάποια σημασία, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από τις 2 Ιουλίου. Η φωτιά ως φυσική καταστροφή είναι απρόβλεπτη ΟΜΩΣ η φωτιά στην περιοχή όπου έγινε η εκδήλωσή μας και όχι το γλέντι όπως λένε σε πολύ βαρύ κλίμα, έφτασε κοντά στην Καμαρέτα την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα σχεδόν 24 ώρες μετά. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7 είχαμε πληροφόρηση ότι η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο πριν τον Κουταλά, περιοχή περίπου 6 χλμ μακριά από το Χιλιομόδι. Πρέπει να σας ενημερώσω επίσης ότι την Πέμπτη στις 11μιση έδωσα μάχη με τις φλόγες για να σώσω το ίδιο μου το σπίτι όσο σημασία και αν έχει αυτό.

Σας τα λέω αυτά για να ακούσετε τα γεγονότα πέρα από τα σχόλια.

Μην ξεχνάτε ότι η φυσική καταστροφή είναι απρόβλεπτη και μια φωτιά μπορεί να έχει τελείως διαφορετική πορεία με έναν άνεμο διάρκειας απλώς μιας ώρας.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε όσα σας έγραψα. Μη λοιδορήσετε μη το περάσετε στο ντούκου γιατί αυτό δεν πρόκειται να σας το πεί κανένα κανάλι.

Εκτός αν θεωρείτε το μαγαζάτορα τρελό να σερβίρει με τη φωτιά 500μ. από το μαγαζί του, και εμάς ακόμα πιο τρελούς να καίγονται τα σπίτια μας και να είμαστε στην εκδήλωση.

Δεν υπήρξε φιέστα, δεν υπήρξε πάρτι, υπήρξε μια εκδήλωση μιάμισης ώρας σε πολύ βαρύ κλίμα και με όλους τους παριστάμενους να μιλούν για το θέμα των πυρκαγιών και της αναδάσωσης.

Αναλογιστείτε απλά τους χρόνους γιατί έχουν σημασία. Την Τετάρτη υπήρχαν προγραμματισμένες άλλες 2 μεγάλες εκδηλώσεις στην περιοχή της Κορινθίας. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όσα ακολούθησαν. Κανείς δε φανταζόταν αυτή την καταστροφή.

Ευχαριστώ που διαβάσατε τις γραμμές μου.

Με εκτίμηση
Β.Μπαλάφας

antinds είπε...

Προφανώς δεν καταλάβατε ακριβώς κ. Μπαλάφα τι γράφουμε στο παραπάνω κείμενο.
Δεν πειράζει.

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Τα κατάλαβα πολύ καλά αλλά δεν τα σχολιάζω γιατί δεν είναι της δικής μου πολιτικής συμπεριφοράς γενικότερα.
Ουδέποτε θεώρησα το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο για όλα τα δεινά του τόπου.
Συνεργάστηκα ως φοιτητής αγαστά τόσο με την ΠΑΣΠ όσο και με την ΠΚΣ και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν πολλοί.
Δεν ανήκω σε φατριές κομματικού ρεβανσισμού και μου αρέσει ως άνθρωπος να είμαι όσο το δυνατό αντικειμενικός. Έκανα μια συνειδητή επιλογή και από το μετερίζι της Ν.Δ. ευελπιστώ να φανώ χρήσιμος για τον τόπο μου και την κοινωνία γενικότερα.
Δεν έχω λόγο να περιφέρομαι υβρίζοντας και δεν το έχω κάνει ποτέ. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Ο καθένας δικαιούται να την διατυπώνει. Είμαι και εγώ νέος άνθρωπος και διαπιστώνω ότι η πολιτική έχει περάσει από τα χαρακώματα της ουσίας σε εκείνα των εντυπώσεων. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό γιατί κανένα κανάλι δεν έκανε ρεπορτάζ. Ο ίδιος ο καταστηματάρχης μίλησε στις κάμερες και είναι άνθρωπος με βαθιά ΠΑΣΟΚική ιστορία. Δεν είναι ένας δεξιός εξτρεμιστής όπως μας αποκαλείτε γενικότερα.
Στην ΟΝΝΕΔ Κορινθίας κάνουμε σοβαρή προσπάθεια να προσφέρουμε στον τόπο με μελέτες, παρεμβάσεις, προσφορά, ότι δηλαδή οφείλει να κάνει κάθε πολιτική νεολαία.
Δεν αναζητώ ούτε συμπάθεια, ούτε καλοσυνάτα σχόλια.
Προσπάθησα να σας μεταφέρω μέσα στον δικό μου προσωπικό πόνο κάποια γεγονότα πριν γράψετε αυτά τα οποία δικαίως γράφετε με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα.
Ως νέοι άνθρωποι σας ζητώ να δείτε πίσω από τις λεζάντες και τα τσιτάτα. Πίσω από τους πυχαίους τίτλους και τη δημοσιογραφία των 25 δευτερολέπτων.
Ξαναλέω ότι γράφω σε εσάς γιατί αναγνωρίζω ότι από εδώ μπορώ να μιλήσω στους ανθρώπους που εκ πεποιθήσεως κινούνται σε αντίθετη ιδεολογική κατεύθυνση από εμένα. Και το κάνω εν γνώσει μου για να μην πείτε ότι κάτι έγραψα στο site της ΟΝΝΕΔ για να λειτουργήσει ως ευφυολόγημα.
Κλείνοντας θέλω να σας πώ διευκολύνοντας την κουβέντα σας ότι μικρή σημασία έχει η αναμόχλευση του παρελθόντος ώστε να βρίσκουμε επιχειρήματα για το μέλλον. Το μέλλον είναι μπροστά μας.
Και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ιστορικά λάθη ή παραλείψεις αν θέλετε, το 1981 φώναζε να βγούμε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, αργότερα πανηγύριζε που μπήκαμε στην ΕΟΚ.
Τη δεκαετία του 80 μιλούσε για σοσιαλισμό και μέχρι το 2004 δεν πιστεύω και εσείς οι ίδιοι να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ έδρασε σοσιαλιστικά. Πάραυτα προσέφερε στον τόπο αυτά που μπορούσε. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι η Ν.Δ. μπορεί να προσφέρει λίγα περισσότερα και κυρίως με ιστορική ευθύνη και συνέχεια απόψεων.
Σας ξαναευχαριστώ για τη φιλοξενία των σχολίων μου και σας καλώ για μια ακόμη φορά να δείτε πίσω από τις γραμμές όσο δύσκολο και αν είναι τώρα αυτό.
Τα γεγονότα είναι διαφορετικά και αυτό είναι η αλήθεια.

Με εκτίμηση
Β.Μπαλάφας

antinds είπε...

Ουφ..
Κουραστικά κατεβατά και πάλι δικαιολογίες για άλλα θέματα και όχι για τα 2 που θίγει το δικό μας άρθρο.
1. Οι υφυπουργοί και υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα που άπτονται των ευθυνών των υπουργείων τους...
2. Αντί να πάτε να βοηθήσετε να σβήσετε τις φωτιές (έστω και 5 χλμ μακριά να ήταν) λέγατε από τα μεγάφωνα ότι θα πάτε (κατόπιν εορτής) να αναδασώσετε...
Για αυτά τα 2 σας κατηγορούμε, όχι για το πότε είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση.